28 januari, 2008

Dags för rensning…

Posted in marknadsföring, nyheter, tankar, utbildning tagged , , , , den 10:45 f m av ZeeJay

För många gymnasieskolorFör lite elever. Det är den dystra sanningen som möter skolledningarna de närmaste 8 åren.

Man får hoppas att detta gör att det rensas lite i leden, på rätt ställen…

Det finns massor med lågkvalitativa skolor i dag… en del kommunala, en del friskolor. Många hävdar att det är friskolornas fel att det finns för många utbildningsplatser och att det finns en massa dåliga skolor. Personligen skulle jag vilja säga att det är friskolornas fel att vi märkt att det finns en massa dåliga skolor.

Synd bara att eleverna inte har tillräckligt med vett innanför pannbenet för att välja en bra utbildning med hög kvalitet. I stället väljer dom den skola som är ”lättast” där det är mest raster och minst läxor.

Sen klankas det i artiklarna idag om marknadsföringen av skolor. självklart måste friskolor marknadsföra sig hårt, locksaker såsom datorer och resor används, men eleven borde väll kunna se förbi det? det är ändå tre år av deras liv….

Problemet är att dom kommunala grundskolorna oftast inte är direkt välvilligt inställda till friskolor… dom slussar lixom in eleverna på den kommunala gymnasieskolan och deras SYV:are pratar inte alls om (eller pratar i negativt om) friskolorna…

Detta kräver att friskolorna tar till marknadsföring… så se till att kommunerna börjar se friskolor som en tillgång, en möjlighet att förbättra sig själva och försöka komplettera varandra…  men men, det är väll för mycket begärt…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: