14 januari, 2008

Alla klagar på regeringen…

Posted in nyheter, politik, tankar tagged , , , , den 1:47 e m av ZeeJay

Aftonbladet Aftonbladet

Ojdå… vi röstade på högern… nu införs högerpolitik… Nu måste vi börja gnälla…

Men för helvete det är dags att bestämma sig…

Antingen fortsätter vi den vänstervridna vägen och jobbar vidare mot målet att ”alla ska ha det lika bra” det gick ju bra för ryssland – eller hur??

Vare sig vi jobbar eller inte så ska vi ha samma standard… vare sig vi har jobbat eller inte så ska vi ha samma standard…

Detta är lätt att åstakomma genom skatter och bidrag….

eller så tar vi till hådare krav på folk som inte bidrar och låter de som bidrar få känna att dom faktiskt tjänar något på det…

Jag röstade borligt och jag kommer att göra det igen… och igen… och igen….

Som har visat sig förut är det värsta som kan för svensk ekonomi att vänstern kommer tillbaka till makten efter att högern suttit en period…

Det TAR TID att styra om ett så stort skepp som skutan sverige… låt nu högern hitta rätt kurs innan vi låter vänstern sänka skeppet mitt i manövern….

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

10 kommentarer »

 1. Göte said,

  ‘Arbeit Macht Frei’

  Sug på dom orden..
  Smakar trettiotal? Nä, det är ju regimen Friedrich von Reichfeldts nya
  motto. Undrar bara när brunskjortorna beställer en kopia av originalet och tvingar arbetsplatser att sätta upp ovanför ingångarna? Inte en alltför långsökt tanke.
  De svaga skall eutanasieras bort med iskall och hårdför politik; den som inte arbetar skall ej heller äta. Svält ihjäl patrask!
  Jawohl!

 2. Niclas said,

  Instämmer helt! Varför skall en del betala mer än andra egentligen? Vi alla utnyttjar ju de gemensamma resurserna relativt lika mycket.

  Det skulle vara intressant att se en jämförelse på hur mycket skatt i kronor vi alla betalar. Men det är ju enkelt för de som vill bevisa sin vinklade tes (reportrarna på Aftonbladet t.ex.), om att de rika inte betalar skatt och de lågavlönade betalar så mycket, att göra så.

  Varför skall t.ex. en läkare som kämpat med sin utbildning betala procentuellt sett högre skatt än en städare som inte dragit på sig några studieskulder?

  Jag menar naturligtvis inte att vi skall skita i att gemensamt stödja de som har det svårt men att som Göran Persson mässade innan valet att ”vi skall inte lämna de sjuka och arbetslösa i sticket” och inte ha någon politik som drar in pengarna till dessa ”bidrag” gynnar ingen.

  Är du inte nöjd så starta eget, jobba som fan och köp dyr villa. Sen kan du se hur bra du får det med ingen tid över och betala mer skatt än alla andra.

 3. micke w said,

  LÅGKONJUKTUR smaka på dom orden…Göte

  Om vi inte får igång Ekonomin och hjulen i sverige kommer 90talets krash verka som en kindergarthen och vi kommer att drömma om den som dom goda tiderna..minns du 90 talet när vi kunde äta oss mätta?

 4. […] | Taggar: alliansen, anders borg, ekonomi, finans, finansminister, nuder, per nuder |   Alla klagar på regeringen skrev jag tidgare idag… ett inlägg som förövrigt genererat en del intressana […]

 5. Björn said,

  Det är bara så att den stora massan tjänar pengar ÅT dom som är rika(som äter sig mätta och feta) så varför inte skatta. Dom flyger och åker mer bil än andra, därav mer utsläpp. Så varför inte co2 beskatta knösarna med några 100 milj kr för det. Kan sitta bra till forskningen till bättre pryttlar att åka omkring med. Stoppar arbetaren stoppar Sverige, stoppar sverige har ni inget fattar ni inte det blåmesar.

 6. micke w said,

  den stora massan andas ju mera och skräpar ner MER än den lilla massan alltså kan vi miljöbeskatta den STORA massan ..då??

  samma ”logik” som björn

  (dom ”rika” betalar ju INTE in mera skatt än dom fattiga, nejnej )

 7. lisa said,

  varför ska vi överhuvudtaget ha några sjuka o arbetslösa i vårt land ? varför inte göra som hitler gjorde med ”icke önskvärda” människor? då blir det ju ändå mer pengar kvar till dom rika !!

 8. plzz said,

  enkelt, har du långt hår bakåtkammat o e allmänt ful så ere högern du ska rösta på! haha! sorgligt! mammas lilla pojke!

 9. plzz said,

  faan va misslyckade alla e här, säger bara en sak till alla som håller på höger, ”alla som inte dansar e våldtäktsmän” hahahha! ójj, förlåt! de va lite väl avancerad för er va?! .. naaw! hahaha!

 10. Blue said,

  De som har pengar vill behålla dem = rösta blått.
  De som inte har pengar vill ha andras pengar = rösta rött.

  Lata jävlar som inte VILL bidra ska inte heller ha några pengar.
  Sjuka människor som inte KAN bidra ska självklart få stöd.

  Man ska betala lika stor del skatt oavsett vad man tjänar. DET är rättvist. Varför ska man betala 50% i skatt om man tjänar mer än 25000/mån, när de under bara betalar 30%?

  Däremot ska man skatta för att man konsumerar. Bränsleskatten kan gärna vara hög. Vill man åka bil är det bara att betala.

  Uppmuntra miljövänlighet med mindre skatt. Hindra överkonsumtion genom högre skatt.

  Jag tycker regeringen lyckats bra hittills. Fler har jobb och kan bidra till att samla ihop mer skatt till våra gemensamma åtaganden som alla drar nytta av.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: