10 januari, 2008

Kassa kassar

Posted in nyheter, tankar tagged , , , den 9:33 f m av ZeeJay

I Aftonbladet tar man idag upp det förbud mot plastkassar som införs eller diskuteras runt om i världen. Flera länder har redan redan förbjudit plastkassen och fler är på väg att göra det.

Uppenbarligen förstör de miljön. Skulle plastkassen i butik förbjudas här i landet anar jag vad som kommer att ske…. Vi kommer att handla  papperskassar, (de flesta är för lata för att ta med sig påsar till affären), sen kommer vi att köpa soppåsar i plast för att slänga sopor i… Svensken kommer inte att klara sig utan plastsoppåsar. Om det i längden blir bättre för miljön? det återstår ju att se… själv skulle jag tycka att papperspåsarna funkade lika bra.. nu är det priset som gör att jag väljer bort dom… men så länge vi inte inför den handtagslösa papperskassen som standard så…

Annonser

1 kommentar »

  1. Xi said,

    Nu går det att få tag i Oxo-bionedbrytbara plastpåsar. Plastmaterialet som bryts ner och försvinner efter ca 3 år. Om 5-10 år kommer effekten att märkas i mätbara områden. Alla sk vardagspåsar går att få i Oxo-plast. Besök sidan för Vardagsplaster !
    /Miljöpåsen (d2w)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: