11 december, 2007

Tejpad – Får skadestånd…

Posted in nyheter, tankar tagged , , , den 9:02 f m av ZeeJay

http://sydsvenskan.se/malmo/limhamnbunkeflo/article286194.ece

På ett sätt är det här jättebra… En stackare som blivit mobbad av sina skol”kamrater” har fått 87 500 i skadestånd…

Han blev vid två tillfällen fasttejpad på skola, ena gången i en stolpe, andra gången i ett träd.

Men nu är det dags för mig att reagera…

1. Ska verkligen den summan vara en ersättning för flera års lidande?? Om vi hade lagt till en nolla skulle det börja likna något…

2. Är det verkligen kommunen som ska betala det här??? Gör en indrivning på föräldrarna till mobbarna istället. Låt den mobbarens familj leva på Ex-minimum tills dess att hela summan är avbetald. På så sätt får oxå den mobbade större nytta av pengarna, Han kan se till att skaffa sig en ordentlig utbildning medan han har löpande inkomst, bli något betydande och visa att han ÄR bättre än mobbarna…

3. ”Utbildningschefen i Limhamn-Bunkeflo, Mats Båth, fördömer det som pojken utsatts för men är ändå kritisk mot lagen om förbud mot mobbning och annan kränkande behandling i skolan som gäller från den 1 april föra året.” VAAAA???? jag  hoppas att det här är en konstighet som smugit sig in på journalistisk nivå och inte i Båths skalle…

Han kan väll ändå inte mena att vi skulle tillåta mobbning och kränkade behandling???

slutligen ett par frågor till mina läsare, så nu gäller det att ni visar att ni faktiskt läser och inte bara klickar och hoppas på att jag skriver om sex eller visar porrbilder…

Är du mobbad? – skulle i så fall 87 500 kännas som ett bra plåster på såren?

Är du mobbare? – Hur tänker man egentligen? är det roligt? tänder man på att andra lider? Varför mobbar man?

Annonser

6 kommentarer »

 1. ZeeJay said,

  Eftersom sydsvenskan fått fnatt och plock bort sina nyheter medan jag skriver om dom så klipper och klistrar jag in hela artiklen här…

  Fasttejpad får skadestånd
  Av TT
  Först publicerad: 11 december 2007 06:57
  Senast uppdaterad: 11 december 2007 09:04

  En tonårspojke som två gånger tejpades fast på skolgården i Malmö inför kamrater får 87 500 kronor i skadestånd av kommunen.

  Malmö. Beloppet är det största som hittills betalats ut i samband med mobbningsfall i skolorna, rapporterar Sveriges Radios Ekoredaktion.

  Barn- och elevombudet (BEO) vid Skolverket har fört pojkens talan gentemot Malmö stad. Ursprungskravet var 150 000 kronor i skadestånd, men parterna har enats om 87 500 kronor efter förlikning.

  BEO Lars Ahrrenius säger till Ekot att pengar egentligen aldrig kan ersätta ett lidande som ett skolbarn kan bli utsatt för under lång tid.
  – Men det är ändå en viss kompensation, tillägger han.
  Vid det första övergreppet på skolgården till Sundsbroskolan i stadsdelen Limhamn-Bunkeflo tejpades pojken fast vid en stolpe.

  Omkring 15 elever tittade på. En av dem filmade och filmen lades efteråt ut på internet.

  Vid det andra tillfället tejpades pojken vid ett träd, också då inför flera kamrater.

  Utbildningschefen i Limhamn-Bunkeflo, Mats Båth, fördömer det som pojken utsatts för men är ändå kritisk mot lagen om förbud mot mobbning och annan kränkande behandling i skolan som gäller från den 1 april föra året. Bååth tycker att skadeståndet i stället borde regleras enligt brottslagstiftningen.

 2. Fredrik said,

  För att skolorna ska ta sitt ansvar och säkerställa elevernas trygghet krävs också DRYGA böter. 87’000 är ett skämt så klart. Sätt istället en skala som börjar på ett antal miljoner – utan tak! Om Malmö Stad hade fått punga ut med 10 miljoner för denna händelse kan jag lova att mobbing i alla svenska skolor hade minskat rejält.
  Dessutom bör en rektor ej få sitta kvar på sin post om mobbing förekommer och inte stävjas – hon/han har ju då fatalt misslyckats i sitt jobb.

 3. Mats said,

  Den ”stackars mobbade killen” har terroriserat sina klasskamrater i över fem år, men om detta står det ingenting någonstans. Några av hans offer fick slutligen nog och gav igen. 87000 kronor får denne översittare i lön för sitt systematiska mobbande under dessa fem år. Jag tycker inte han ens är värd vatten och jag tycker definitivt inte synd om honom.

 4. ZeeJay said,

  Svar till Mats:

  Tyvärr så framgår det inte i artikeln…
  Är det så är det ju givetvis ytterligare en konstighet med det hela…
  Då borde hans 87 papp delas på hans mobbing offer istället… det kanske räcker räcker till varsin pizza…

 5. Arg said,

  Att eleven själv mobbade andra är rent skitsnack. En ensam elev kan inte mobba en hel skolgård ensam. Detta är förstås vansinniga föreställningar som spritts av de brottsliga eleverna som gjort detta mot honom för att försöka rättfärdiga sina brott.

  Ni fortsätter alltså mobbningen genom att sprida skit på Internet? En mobbad person är inte så elak/modig/stark att han samlar ihop gigantiska gäng för att tejpa fast mobbaren. I verkligheten är det ett stereotypiskt försvar att säga att ”amen han/hon mobbade ju alla så han/hon fick skylla sig själv!”. Jag blir äcklad.

 6. Elin said,

  Hej. satt och läste ditt inlägg. Måste få påpeka en sak som inte en enda tidning har skrivit men dogge var kompis med dessa killarna som gjorde det och han hängde efter dem hela tiden. DE försvarar inte vad de har gjort men han var inte mobbad, han var själv lite av en ”mobbare” Han var alltid kaxig mot mig och de andra i sin klass. Men som sagt det försvarar inte att de killarna tejpade upp han. det var ett skämt som gick för långt.
  /E


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: