7 december, 2007

Chipsgryta

Posted in Recept tagged , , , , den 1:48 f m av ZeeJay

Chipsgryta

8 pers

Spring iväg och handla

1kg grytbitar av fläsk

4 stora burkar hela champinjoner

1 liter grädde (ingen töntgrädde… riktig vispgrädde ska de va…)

1 eller 2 grön paprika

1 eller 2 röd paprika

1 burk knorr kött&grill krydda.. NEJ DET FUNKAR INTE MED NÅGON ANNAN…

4 påsar vicknings eller weekendchips… (räfflade lättsaltade…)

Sen var det dags att börja laga mat…

hitta den största grytan ni har… (det kommer att behövas…)

Fräs upp grytbitarna… (kolla att dom inte är för stora först… är dom det kan man dela på dom, dom ska vara i ”stor mumsbitsstorlek” Krydda med lite av grillkryddan…

Strimla och fräs på paprikan…. lite lätt… dom ska INTE brännas…

Häll över kött och paprika i den stora grytan,

slå över grädden, häll lite vatten i gräddpaken och skaka runt och slå i det med, vi får ju inte missa nån grädde…

Öpnna champinjonburkarna…. häll i HELA innehållet i grytan, vattnet oxå…

häll i resten av grillkryddan… – JA, hela burken…

rör runt.. låt koka upp ordentligt… var försiktig.. det finns en tendens till överkokning i det här momentet… sänk plattan och låt sjuda (gärna med lock) i 15-30 minuter.. beroende på hur mosig ni vill ha paprikan…

Serveras på följande sätt:

lägg chips på tallriken, ös upp grytan över, låt chipsen dra till sig av såsen…

ÄT!!!

Sallad eller andra grönsaker? varför det..?

Lämplig måltidsdryck: Pepsi eller Pilsner…. i värsta fall, om matgästerna är övervägande kvinnor funkar det med ett glas vitt…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: